Основни препоръки за развитие на TikTok профил

POV: Прочетохте предишната ни статия и вече искате да сте активен създател в своя TikTok профил.

TikTok е световен феномен, който изменя възприятието за социална мрежа. Благоприятният алгоритъм насърчава ежедневното качване на ангажиращи видеа. Разрастващата се с бързи темпове платформа дава възможност на всеки да генерира съдържание, което лесно може да стане viral. Е, необходими са креативни идеи и богато въображение.

Целта на този материал е на базата на нашия опит, да ви дадем актуални препоръки за това как да стартирате своя Tik Tok профил. Ще използваме актуалните термини, а повече за тях ще откриете в нашия материал посветен на първите стъпки за успешен TikTok маркетинг.

Заснемайте интересни transitions

Потребителите на TikTok са с нагласата да гледат динамично съдържание с преходи и бързо сменящи се кадри. Те търсят неочакваното във видеата. Така ако просто използвате един клип при представянето на дълго действие, той няма да задържи вниманието им.

За да се засити гладът за неочакваното, е добре да се включат отделни кратки моменти, през които от различна гледна точка се представя дадено събитие. Променянето на близостта на кадрите по време на заснемане е отлична идея.

Колко да са дълги видеата във вашия TikTok профил?

Дължината на видеата има съществена роля за степента на ангажираност на потребителите. Ако те са прекалено дълги, вероятността да бъдат изгледани докрай е малка. По този начин се дава сигнал на алгоритъма, че съдържанието не е достатъчно ангажиращо и неговото показване спада.

В TikTok могат да се споделят видеа до 3 минути след последно направените промени. Това, че платформата го позволява, не означава, че е най-доброто времетраене за видеата. Подходящата дължина зависи от вида на споделяното съдържание и желания ефект. 30-60 секунди е благоприятен среден диапазон. Експериментирайте!

Информирайте чрез заглавието на видеото и неговия финал

Първите няколко секунди са решаващи за ангажирането на потребителите Препоръчително е да представят сентенцията на видеото или да загатнат с какво е интересно. Подходящо е използването на заглавие, което да е семпло и насочващо. Колкото е по-ясно, толкова по-лесно се възприема то.

По-добре не залагайте на изречения от типа на “Hey everyone” или “Good morning”, защото така си отнемате най-важните секунди. Човешкият мозък е пренаситен с тях и автоматично не ги възприема. Нужно е задържане на вниманието с фраза, която да спре плъзгането към следващо видео.

В последните изречения подтикнете към интеракция с видеото. Предложете на хората да коментират, харесат, последват или споделят вашето видео. Тук основен инструмент е т. нар. CTA (Call to Action – призив към действие). Той трябва да е кратък и ясен.

Използвайте субтитри и корици

Ситуациите, в които някой се вози в градския транспорт и иска да разнообрази с няколко видеа, се срещат често. Слушалките може да са на неудобно място, а пък не е уместно да се използва звук. Тогава този потребител ще оцени субтитрите към видеата във вашия TikTok профил.

Успешната корица, от друга страна, включва заглавието на клипа. То може да се зададе чрез ползването на примерните етикети на TikTok, появяващи се в последната стъпка преди публикуване. Заедно с избора на етикет, идва и този на кратък момент от видеото, който да стои зад етикета.

Как изглеждат видеата е важно, защото след като бъде отворен профилът, те са първото нещо, което се вижда.

Кориците с текст помагат и за по-добра ориентация на потребителите сред многото видеа в профила.

Релевантните хаштагове и песни помагат за успешното развитие на вашия TikTok профил

Повечето пъти музикалният фон е пряко свързан с даден тренд или предизвикателство. Най-често масовите тенденции вървят в комплект със специален хаштаг към тях.

Благодарение на него видеото става лесно откриваемо за хората, търсещи под символа #. Използването на хаштагове навигира допълнително алгоритъма на платформата и помага за достигането на правилната аудитория.

Актуалните тенденции и хаштагове се откриват най-лесно в раздела на платформата “Discover”.

Редовно публикувайте и контактувайте с аудиторията на вашия TikTok профил

Честото публикуване на съдържание помага за развитието в платформата. Потребителите са жадни за нови видеа. Това налага да качвате съдържание по-често. Последователността и редовното споделяне са факторите за успех.

Друг вариант за проявяване на активност е контактуването с аудиторията. Харесването и отговарянето на коментарите помага за създаване на дискусия под видеата в акаунта ви, което помага за неговото развитие. Подходящо е да се направи отговор с видео, когато някой коментар е интересен и отваря възможност за създаване на забавен или информиращ клип.

Внедряването на TikTok профил в настоящата ви маркетингова стратегия е смела стъпка. Не се колебайте да я извършите, защото постигнатите резултати могат да бъдат значителни!

Свържете се с нас при нужда от консултация!